Smarta hem

Skulle vilja kunna styra och övervaka hemmet och då via sin Smartphone både hemma och borta. Har fastnat för z-wave där man kan integrera såväl larm, som styrning av ljus även via sensorer. Finns många produkter att välja på. Brytare, dimmers, sensorer för ljus, fukt, temp, rörelse m.m, brandvarnare, sirener. Med de olika z-wave enheterna kan man tillsammans med en kontroller skapa scenarier vad som skall hända ex.  om rörelse detekteras när larmet på. Schemalägga belysning, vad skall hända när jag hemifrån m m.

Kort förklaring här http://www.zwavesverige.se/manualer/nyborjarmanual-till-z-wave

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/c/e/7/janssons.net/httpd.www/prio2/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

4 reaktion på “Smarta hem”

  1. Helt rätt att köra z-wave, kostar förstås en del men får väl gå prylkontot 🙂
    Kör med tellstick i nuvarande huset men kommer att komplettera med z-wave i det nya, lite mer tillförlitligt. Om ni har motorvärmare så är ett tips att styra det uttaget efter temperaturen ute.

    1. Hej! Tycker ändå z-wave är prisvärt med tanke på vad man kan åstadkomma, tillgång till multisensorer, samt lätt att bygga ut. Finns det tempgivare inbyggda i z-wave uttag eller får man trigga motorvärmaruttaget med en z-wave tempgivare.

Kommentera